17 Eylül 2010 Cuma

Şimdi Spor Zamanı! - Wii

Hem eğlenip, hem de spor yapmak ister misiniz?  Evde, arkadaşlarınızla, ailenizle veya kendiniz, tenis, bowling v.b. sanki gerçekten yapıyormuş gibi oynamak istemez misiniz? Veya sabah sporunuzu basit Fitness hareketleriyle yapmak... Wii ile bu mümkün.
   Wii'yi şimdiye kadar sadece bir oyun konsolu, çocuk eğlencesi olarak görmüş olabilirsiniz. Hiçte öyle değil. Şimdi Wii'yi yakından tanıyalım.

 Wii Nedir?
    

Wii Nintendo'nun devrim yaratacak yeni oyun konsolu. Nintendo "Wii" ismini verdiği bu oyun makinasıyla herkesi kaç yaşında olursa olsun etkileyebilecek yakalayabilecek hatta oyun oynamaya başlatacak bir yasam tarzi yaratiyor.Nintendo Wii'nin devrim yaratan özelliği ise "Wii Remote" adı verilen oyun kumandasinda gizli. Gelişmiş bir 3 boyutlu hareket algilayıcı olan kumanda ile oyunlardaki aksiyonları birebir kendiniz yapıyor olacaksınız.Oyun kumandanız bir tenis raketibowling sopası samuray kılıcı ya da bir direksiyon yerine geçebiliyor.
Düşünün arkadaşlarınızla 4 kişilik bir tenis maçı yapacaksınız. Herkes kumandaları elinde ayakta ekranın karşısına geçiyor. Kolunuzu havada sallayarak ekrandaki karakterinize servis attırıyorsunuz. Arkadaşınız hafif yana eğilip elindeki raketle yani kumandayla servisinizi karşıliyor ve maç başlıyor.




Nintendo Wii oynarken gerçek anlamda kimse yerinde duramayacak. Oyunu bizzat yaşayacaksiniz. Olanaklariniz sinirsiz.Oyun konsolu siparisinizle birlikte gelen "Wii Sports" adlı hediye oyunun içinde ise 5 farklı spor oyunu bulunuyor. Tenis Beyzbol Boks Bowling ve Golf. Artık koltukta oturup, hareketsiz oyun oynamak yok. Diğer türlü sadece elleriniz çalışıyor. Hareketsiz kalmak zararlıdır zaten.
Teknik Özellikler

-512 MB Dahili Flash Memory - SD Memory Card girişi ile yükseltme imkanı
-2 adet USB 2.0 girişi
-AV çoklu çıkış - component composite veya S-video
-Dahili Wi-Fi özelliği
-CPU: IBM tarafından üretilen PowerPC CPU (Broadway)
-ATI Grafik İşlemci




Neler Yapabilirim?
  Oyunlar oynamanız dışında, internete bağlanabilirsiniz. VCD player olarak kullanabilirsiniz. Yani film izleyip, resimlerinize bakabilirsiniz (CD veya USB ile) 
Harici Ekipmanlar, Paketler, Oyunlar ve Bunlarla Yapabilecekleriniz
  Wii Motion Plus/ Wii Sports Resort
Tüm 3B hareketlerinizi algılamak içindir. Bununla voleybol, basketbol, bowling gibi gerçeksel hareketlerin algılanabilmesi için gereklidir.



Buradan sitesine bakabilir ve videosunu izleyebilirsiniz.








Wii Fit Plus+


Bu bir ayaklık içeriyor. Bununla oynanabilecek çeşitli denge oyunlarının yanı sıra, çeşitli atletik hareketler ile spor yapmanızı sağlar. Bu gerçek bir spor paketi. Takvim v.b. araçlarla takip yapabilirsiniz. Üstelik her aktivite sonunda ne kadar kalori verdiğinizi bile gösteriyor.

Buradan Videosunu Mutlaka İzleyin!


Wii Matcatz Wiraz Z-Chuck


Bunu wii kumandanıza bağlayıp, bir elinizde kumandayı, bir elinizde bunu tutarak, dart oynayabilir, boks yapabilirsiniz.






Wii Wheel
Bununla araba yarışı oynamanız mümkün.








Wii Party
Wii sizi herkesin kolayca katılabileceği yepyeni bir parti oyunu ile tanıştırmaya hazırlanıyor. 8 Ekim 2010’da piyasaya çıkacak olan Wii Party, 80’den fazla mini oyunuyla sizi eğlence dünyasına çağırıyor. 
 devamını buradan okuyabilir, oyunlarına ve videosuna bakabilirsiniz.


Buradan diğer oyunlara bakabilir.
Buradan diğer aksesuarlara bakabilirsiniz.




Güzel değil mi? Buradan Wii videolarına bakıp Wii'yi daha yakından tanıyabilirsiniz.




Az Kalsın Fiyatları Unutuyorduk :)
Yaklaşık 500 TL ama Wii Motion Plus/Wii Sports Resort, Wii Fit Plus.... hediye veren kampanyalar bulmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!