1 Ocak 2011 Cumartesi

Cep Telefonunuzla Teknoloji Nimetlerinden Yararlanın

  Bu yazımızda orta halli bir cep telefonuyla hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlarını bulacaksınız. Teknolojinin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmak isterseniz bu yazıyı okumaya devam edin!

  Cep telefonu, çok faydalı bir araçtır. Cep telefonuyla şimdi resim, video çekebiliyor, müzik dinleyebiliyor, oyun oynayabiliyor ve İnternet'e bile girebiliyoruz. Bunları hepimiz biliyoruz zaten. Şimdi cep telefonunuzu nasıl  baş yardımcınız haline getirebileceğinizi öğreneceksiniz. Google Mobil ile neler yapabileceklerinizi öğreneceksiniz.


Orta Halli bir Cep Telefonu
   Bize gerekli olan cep telefonunun sadece internete girmesi ve JAVA desteklemesi. Ama rahat çalışabilmemiz için tanınmış ve geniş ekranlı bir telefon daha iyi olur. Açık konuşmak gerekirse şu gibi telefonlar;

Uygun Bir İnternet Paketi Satın Alın
   Telefonunuzdan internete girmek zaten başlı başına bir mucizedir. Dünya elinizin altında. E-Postalarınıza bakabilir, Facebook'a, Twitter'a vb. girebilir, kredi kartı faturanıza bakabilir/ödeyebilirsiniz. Saymakla bitmiyor. 
   Bir internet paketi almanız şart, çünkü, internete sık sık gireceğimiz için, her giriş için 50 kr ve 1 MB ta bir 1 TL vermek istemeyiz değil mi?
Google Arama
Telefonunuzdan Google'da arama yapın ve bir daha asla "bilmiyorum" demeyin. Google Arama ile merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Bu uygulamanın ayrıntıları için tıklayın.

iGoogle
 iGoogle'ı biliyorsunuzdur. Google anasayfanızda pek çok şeyi barındırabilirsiniz. Hava durumu, haberler, oyunlar, E-Postalarınız, mesajlaşmalarınız v.b. şeyleri bir sayfada görebilirsiniz. Bu uygulamayı telefonunuzda da bulundurmanız mümkün. Bu uygulamanın ayrıntıları için tıklayın.
Kaybolmak yok!
   Bilmediğiniz bir şehirdesiniz, yolunuzu kaybettiğinizde birilerine "Şu yer nerede?"  diye sorarsınız, "Bende buraya yabancıyım" veya "Şurdan dümdüz git, şurdan dön, burdan şurayı göreceksin, oradan dümdüz git......" anlatılanları aklınızda tutmak zor olduğu gibi, daha çok kaybolma ihtimali de hayli fazla.Google Maps sayesinde cep telefonunuzdan arabayla, yürüyerek, toplu taşımayla(size otobüs, tren v.b. seferlerini söyleyebiliyor.) seçeneklerine göre sizi yol tarifi verebiliyor. Size görsel olarak yolu gösteriyor, "Şuradan sağa dönün" gibi sözlü ifadeler kullanabiliyor ve ne kadar mesafede olduğunu ve yaklaşık ne kadar sürede varacağınızı söyleyebiliyor. GPS'li bir cihazınız varsa bulunduğunuz yeri görebilirsiniz, telefonunuzu, arabanız için nagivasyon cihazı olarak kullanabilirsiniz. Bu uygulamanın ayrıntıları için tıklayın.

Dosyalarınıza bakın, gönderin, indirin...
   Google Dokümanlar ile bilgisayarınızdan dosyalarınızı yükleyip, indirebildiğiniz gibi bu işi telefonunuzdan da yapabilirsiniz. Google dokümanlara yüklediğiniz kitabınızı telefonunuzdan okuyabilir, günlüğünüzü yazıp saklayabilirsiniz. İş dosyalarınızı paylaşbilirsiniz. Picasa ile de resimlerinizi kolayca görüntüleyebilir, yükleyebilirsiniz. Bu uygulamanın ayrıntıları için tıklayın.
Çevrenizde bir şey mi Gördünüz? Acaba bu ne? (Türkçe Desteği Henüz Yok)
  Google Goggles ile çevrenizde gördüğünüz bir nesnenin ne olduğunu merak ettiyseniz hemen cebinizi çıkartıp Goggles ile fotoğrafını çekin. Goggles bu cismi tanıyıp, Web'de arama yapacak. Böylece ne olduğunu öğrenceksiniz. Bu araç için Androidli bir telefon veya iPhone gerekli olacak. Bu uygulamanın ayrıntıları için tıklayın.

Goggles results for an artwork scan.Goggles results for a landmark scan.


Google hayatımızı kolaylaştırıyor değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!