2 Ekim 2011 Pazar

Siz Konuşun Chrome Dinlesin...


Google Reklam  Google son zamanlarda büyük başarılara imza atıyor. Eğer Google English sayfasına girdiyseniz veya reklamlarda telefon ile konuşarak Web'de aranabildiğini gördüyseniz "Siz Konuşun Chrome Dinlesin" diyerek ne demek istediğimizi anlamışsınızdır. Şimdi bu servis ile dolaştığınız tüm sitelerde sadece mikrofonunuza konuşarak nasıl yazı yazabileceğimizi göreceğiz. Hem de Türkçe desteği de var! Bunun için Google Chrome ve küçük bir eklenti(belki de uzantı demeliyiz) gerekiyor.


Eğer Google'ın hızlı tarayıcısı Chrome'a daha sahip değilseniz buradan indirebilirsiniz.
Yandaki videoda gördüğünüz gibi Web'de arama yapmak için konuşmanız yeterli.
Voice In
Voice In uzantısını Chrome'a buradan ekleyebilirsiniz.
Bu uzantı Chrome 11+ sürümü ve Windows, Mac ve Linux'ta çalışabilir.
Bu uzantıyı yükledikten sonra yazı yazılabilecek yerlerde mikrofon simgesi görülecek. Bu simgeye tıklayıp mikrofona konuşmanız yeterli.
Not: Tarayıcınız hangi dile ayarlı ise o dil kullanılarak sesiniz çözümlenecek.

Speak It
Eğer siz değil de Chrome'un konuşmasını istiyorsanız onun da kolayı var. Yine Chrome Uzantı mağazasından "SpeakIt" adlı uzantıyı kurun.
Yapmanız gereken herhangi bir yazı seçip sağ tıklamak ve "SpeakIt!" demek. Yazının hangi dil olduğu otomatik olarak çözümlenecek.
Bu özellik Google Çeviri'nın okuma özelliği kullanılarak geliştirildi.

Yani "Siz konuşun Chrome dinlesin, Chrome konuşsun siz dinleyin"
Ubuntu, teknoloji, bilgisayar, android, beyaz eşya, linux, televizyon, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, internet, web
Mutlu Can YILMAZ yazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi dile getirin!